„Krisna pedig gyöngyöket hozott fel a tenger mélyéről, hogy esküvője napján lányának adja őket.”

Rigvéda i.e. 1000 körül

A gyöngyökre vonatkozó feljegyzések közül a legrégebbit, Ceylonban és Indiában találták.  A gyöngyöket sokszor említették az ősi, szanszkrit nyelvű szent szövegekben, a Védákban. A gyöngyök összefüggenek a hosszú élettel a jómóddal és az élet meghosszabbításával, ezekre a hiedelmekre a Védákban találunk előszőr utalást.

Itt találkozunk először a gyöngyök és a házasság közötti kapcsolattal. A Védákban megismerjük Krisna történetét és azt hogyan hozott fel a tenger mélyéről lánya esküvőjére gyöngyöket. Talán ezzel a történettel kezdődött a gyöngy és a házasság kapcsolata, mert a gyöngyök a menyasszony legillőbb ékességei.

Krisna esküvő

A régi görögök szerint is a gyöngyök az esküvőhöz tartoztak. Úgy gondolták, hogy a gyöngyök segítenek biztosítani a házasság boldogságát, és megakadályozzák, hogy a mennyecske sírjon. Így az ő hitük szerint is a gyöngy az esküvők drágaköve.

A keresztes háborúk idején, a vitézek visszatérve gyöngyöt ajándékoztak szerelmüknek az esküvőre.

A 15. századtól a gyöngyök és a szerelem elválaszthatatlan fogalommá váltak. Egyesek úgy tartották, hogy a valódi gyöngyök szerelmet hoznak. Ha Te is gyöngyöt ajándékoznál szerelmednek az egyik legnépszerűbb szettünk az Ízisz szett, kifinomult és elegáns ajándék.

A késő középkorban a divatot Burgundiából diktálták, ahol pedig a menyegzőkön a gyöngy elengedhetetlen kellék volt. történelmi feljegyzések szerint, a menyasszonytól kezdve, a násznép férfi tagjain át mindenkit csillogó gyöngyök díszitettek.

I.Erzsébettől kezdve napjaink II. Erzsébetéig ez a hagyomány folytatódott. A 20. század elején Amerikában a gyöngyök kimondott esküvői ékszernek számítottak. Napjainkban is folytatódik a hagyomány, hogy a menyasszony apjától vagy leendő férjétől, gyöngy ékszert kap ajándékba.

Miért is a gyöngy a legjobb választás a szerelem kinyilvánítására?

A gyöngynek, akár a szerelemnek időre van szüksége a növekedéshez, és túl kell élnie előre nem látott nehézségeket és kihívásokat ahhoz, hogy valami ritka és szép dologgá váljék.

A webáruházban található gyöngy ékszerek, mind egyedileg kézzel készülnek, kiválogatva a legszebb gyöngyszemeket. Egyedi, kifinomult ékszereink biztosan szerelmed nagy örömére lesznek hosszú éveken át.