A tenyésztett gyöngyök ékszerként történő felhasználása nagyon népszerű és elterjedt. Számos olyan dolgot kell tudni róluk, amelyek segítenek megérteni az értéküket és a minőségüket.

Tahiti gyöngy típusok

A tenyésztett gyöngy ékszerek árát számos tényező befolyásolja, köztük a gyöngy minősége, mérete, formája, színe és a használt anyagok minősége és mennyisége. Az alábbiakban részletesebben ismertetem ezeket a tényezőket.

  • Az árat leginkább befolyásoló tényező, hogy édes vagy sósvízi az ékszer.
  • A gyöngy mérete hatással van az ékszer árára. Általában minél nagyobb a gyöngy, annál magasabb az ára.
  • A gyöngy színe is nagyon fontos. A fehér, rózsaszín és krémszínű gyöngyök a legnépszerűbbek, és általában magasabb áron kelnek el, míg a fekete és színes gyöngyök ára általában alacsonyabb.
  • A gyöngy formája is fontos. A tökéletesen kerek gyöngyök drágábbak, míg a barokk formájú gyöngyök olcsóbbak.
  • Az ékszerek anyaga és a kivitelezés is befolyásolja az árat. Az ékszerekben használt anyagok lehetnek arany, ezüst vagy más fémtípusok, és az ékszer készítése és a gyöngyök beágyazása is hatással van az árra.
  • Márka: A márka és a készítő neve is hatással lehet az ékszerek árára. A híres tervezők és márkák által készített ékszerek általában drágábbak, mint a kevésbé ismert márkák.

Gyöngyök minősége

Összességében az ékszerek árát számos tényező befolyásolja, és a vásárlónak érdemes figyelembe venni a gyöngy minőségét, méretét, színét, formáját és a használt anyagok minőségét és mennyiségét. A Perlaforyou.hu weboldalon található gyöngy ékszereknél mindenhol megtalálja a „3 A” besorolásnak megfelelő minőséget, ezzel segítjük vásárlóinkat, hogy a megfelelő minőségű ékszert választhassák maguknak.

Édesvízi gyöngy karkötők