4 évszaktípust különböztetünk meg és ezekhez a típusokhoz különböző színek illenek. Az, hogy melyik évszaktípushoz tartozunk, nem a születési időnktől függ, sem attól, hogy melyik évszak a kedvencünk. Mindegyik évszak csoporthoz meghatározott színek tartoznak.

Tél típus: Ebbe a csoportba tartoznak azok, akik erős kontrasztokkal rendelkeznek, akárcsak egy havasi táj. A hajszínük mindig hideg tónusú. Általában fekete, barna ritkán hamvasszőke. Szemszínük feltűnő, teljesen elüt a szemfehérjétől. Bőrszínük hófehér vagy hűvös olíva árnyalatú. Az ő színeik akárcsak a téli tájé hidegek és élénkek. Ha te is a tél típusba tartozol érdemes beszerezned a tanzanit+akoya gyöngy karkötőnket vagy a piroska nevű biwa nyakláncukat, mert ezek kihozzák fehér bőrszíned üdeségét és kiemelik az élénk szemszínedet.

Nyár típus: A nyár típus színei lágyak, akárcsak a nyári szellő. Hajszínük általában hamvasszőke vagy hamvasbarna. Szemszínük nem erőteljes, nincs akkora kontraszt a szemfehérje és a szemszín között. Bőrük rózsás vagy olívás árnyalatú. A nyár típus színei a világosak és a tompák.  A nyár típushoz remekül passzolnak a pasztellszínek, így Anastacia nyakláncunk tökéletes választás számukra, visszafogott, de mégis mutatós kiemeli hamvas hajszínüket.

Tavasz típus: Akik a tavasz típust képviselik, olyanok akár a nyíló természet, frissek és üdék. Hajszínük vörös, aranylófényű szőke vagy világosbarna. Szemszínük világos vagy élénken ragyogó, bőrük barackszínű világos, törékenységet sugároz. A tavasz típusnak a színei világosak, melegek és élénkek. Mivel a tavasz egyik fő színe a zöld, ezért tahiti medálunk biztosan kiemeli törékeny bőrüket.

Ősz típus: Ez a típus az őszi erdő színeit idézi meg. A hajszínük gyakran vöröses vagy aranyló barna, mintha csak kiszívta volna a nap. Bőrszínük sárgás, kissé sápadt beütéssel. Szemük lágy színű és nem üt el a szemfehérjétől. Az ő színeik, melegek, sötétek és tompák. Azok a színek, ami a többi típust öregíti vagy sápadtá teszi, nekik kifejezetten jól állnak. A sárga keshi nyaklánc a legjobb választás az ősz típus számára, mert ez a szín kiemeli vöröses hajukat és arcszínüket is kellemessé varázsolja.

Ezek a típusok segítenek megtalálni, a számunkra megfelelő színeket, így kiemelhetjük hajunk, arcunk vagy akár szemszínűnket is. Érdemes a saját típusodnak megfelelő színeket szem előtt tartani, ruha vagy akár ékszer vásárlás előtt, mert nagyban megkönnyítheted döntésedet.